Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2022 09:44 - истерията на политическата класа или за кого няма да гласувам
Автор: kandssystems Категория: Политика   
Прочетен: 2297 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Истерията на политическата класа или за кого няма да гласувам!

В предната публикация подробно обясних защо, за разлика от Германия, в България не може да се говори за газова криза – на мен и на 90% от обществото газ не ни трябва! За Топлофикация София е достатъчен и азерския газ или втечнения. Такива малки количества се намират от всякъде и не са сериозна тема! Собствениците и акционерите на малкото предприятията, които ще пострадат от недостига на газ не са социално слаби, а при този глад за работна ръка съкращенията на работници не са проблем.

Въпреки това цялата политическа класа и всички медии, без изключение, продължават истерията и да зомбират обществото, какво бедствие е надвиснало над главите ни. Да, бедствие има, но то не е „газовата криза“, а тоталната зависимост на обществото от руските интереси. Това неистово преекспониране на „газовата криза“ и манипулиране на хората с „кризата“, ясно показва  колко могъщо е енергийното лоби (ако предпочитате - мафия) в България във всички партии и цялото публично пространство. И в каква степен е подчинено на руските интереси.

Никой не смее да промълви и дума за намаляване на потреблението на газ! Отвлича се вниманието с диверсификацията, цената и доставчиците, за да не се каже в прав текст, че:

-  Няма значение дали газът е руски или марсиански, а кой го доставя! Ако е посредник – ОК (цената са определя от пазарни механизми). Ако е Газпром – тазът е заплаха, оръжие не по-малко страшно от руските танкове и ракети. Войната която води Русия в България чрез Газпром, Лукойл, АЕЦ и цялото енергийно лоби е не по-малко унищожителна  за националната ни сигурност от ракетите и танковете в Украйна.

-  Русия е цивилизационна заплаха и тя води война с нашата, Западната цивилизация на всички фронтове и с всякакви средства. Енергийното лоби, пуснало корени във всички партии и медии, неистово защитава интересите си да продължим да се подчиняваме на Русия. Как точно е завладяно от руските интереси не е толкова важно. Корупционните схеми са най-различни. Важното е, че оглушително се мълчи, че за България малките необходими количества таз може да ги достави всеки посредник и Русия не ни трябва!

-  Най-после Европа осъзна, че трябва задължително, рязко да се намалява потреблението на газ, независимо от причините. А ние кога ще започнем да говорим за намаляване на енергийното потребление, вместо да дъвчем въпроса с осигуряване на предишните количества?

-  Причината, защо Европа толкова бавно и мъчително осъзнава необходимостта от намаляване на потреблението на енергия, е проста – заболяване на нашата, Западната цивилизация с диагноза – преяждане с комфорт! Последствията от всяко едно преяждане се лекуват с диета! Хората трябва да разберат, че в условията на цивилизационен сблъсък с Русия, за оцеляването ни са необходими някакви лишения, ограничения. Да свикнат с мисълта, че намаляване на благосъстоянието е неизбежно, по-малко потребление е здравословно и сблъсъка с имперските  интереси на Русия и патологичната й мания за величие само ускоряват този процес.

-  Ако цената на газа от Газпром е по-ниска от пазарната, това е заплаха, също като танковете и ракетите! Прозира опит за заробване.

 

За кого няма да гласувам:

 

1.     За тези, които пледират за евроатлантическа ориентация, но премълчават, че това задължава да има антируска ориентация.

2.     За тези, които ми натрапват темата с газовата криза и цената, без ясно да подчертават, че най-важното е максимално намаляване на потреблението на газ - от всички и за всичко.

3.     За тези, които не разбират, че произхода на газа е без значение, ако минава през посредници и не е оръжие в ръцете на Газпром и Русия. Диверсификация без Газпром.

4.     За тези, които искат да изчегъртват някого.

5.     За тези, които искат да сменят модела на управление, без да са дали ясни дефиниции на правилен и порочен модел.

6.     За тези, които ме баламосват с понятието нулева корупция, въпреки че такава няма. Има корупция в приемливи граници.

7.     За тези, които говорят за реформа в съдебната система и прокуратурата, без да споменават, че истинска реформа може да направи само Велико народно събрание с промени в конституцията.

8.     За тези, които обещават борба с инфлацията и увеличаване на благосъстоянието, без да разбират процесите на трансформация на целия свят.

9.     За тези, които раздават помощи на калпак, а не само на социално слабите.

 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kandssystems
Категория: Политика
Прочетен: 28412
Постинги: 12
Коментари: 15
Гласове: 26
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930